Kırışık yüz derisi için ev yapımı maskeler

cilt gençleştirme için maskeler

Merhaba sevgili okuyucular. Bugün yüz kırışıklıkları için ev yapımı maske tarifleri paylaşmak istiyorum. Arkadaşımı uzun zamandır görmüyorum, yakın zamanda tanıştık, 47 yaşında harika görünüyor. Yüz derisi o kadar pürüzsüz ve düzgün ki ben bile bunu fark ettim. Onun parlak yüzünü fark etmemek kesinlikle imkansız. Uzun süre konuştuk. Hala dayanamadım ve yüzüne nasıl baktığını sordum.

Natasha, yüzü için kullandığı maskelerin tariflerini benimle paylaştı; tüm maskeler ev yapımı, doğal ürünlerden yapılmış, yani kırışıklıklar için doğal yüz maskeleri. Yüz için jimnastik yapıyor, makalenin altına yüz için jimnastik yapmanın bir videosunu ekliyorum. Artı açıklığa, neşeye, sevgiye, tüm sıkıntılara ve olumsuzluklara rağmen her gün sevmeye, gülümsemeye ve keyif almaya devam ediyorum, dedi arkadaşım.

Günümüzde kırışıklıkları giderebilecek birçok kozmetik ürün bulunmaktadır. Benim yüzümde kırışıklıklar var ve ayrıca her türlü ürünü ve kremi de aldım, kullandığınız anda yüzünüz pürüzsüz, eşit, tek kelimeyle güzel. Kırışıklıklar düzeliyor gibi görünüyor. Ancak mağazadan satın aldığım tüm kırışıklık önleyici ürünleri kullanmayı bıraktım ve şimdiden yüzümün o kadar pürüzsüz olmadığını ve kırışıklıkları fark etmeye başladım. Genel olarak kırışıklık önleyici ürünler kullandığınız sürece her şey yolundadır, bıraktığınız anda her şey geri gelir.

Kırışıklıklar için halk ilaçları

Pahalı kremler ve güzellik salonları için her zaman yeterli paranız ve zamanınız olmayabilir, ancak yine de iyi görünmek istiyorsunuz. Bu yüzden zaten halk yüz maskelerini deniyorum ve blogda maske tarifleri paylaşıyorum. Cildimizin bakım yapıldığında "sevdiğini", hatta ruhtaki hissiyatının farklı olduğunu söylemek istiyorum, yüz maskelerini denemenizi tavsiye ederim.

Kırışıklıklarla mücadelede en yaygın yöntemler masaj, yüz ovma, kompresler, doğal ürünlerden yapılan ev yapımı maskeler, losyonlar, bitkisel kaynatma ve buz küpleridir. Buzun yüze faydaları ve evde nasıl hazırlanacağı "Yüz için kozmetik buz" blogundaki makalede bulunabilir.

Maskelerin kırışıklıklara karşı etkisi

Kırışıklık önleyici maskeler yüzdeki küçük kırışıklıkların düzeltilmesine ve daha az fark edilmesine yardımcı olur. Ayrıca doğal maskelerin sürekli kullanımıyla derin kırışıklıklar daha az fark edilir hale gelir.

Yüzün derisi daha sıkı ve elastik hale gelir, cilt daha yumuşak ve pürüzsüz hale gelir. Ayrıca maske kullanarak göz altı torbalarını ve şişliklerini azaltabilirsiniz.

Ayrıca her gün farklı yüz maskeleri denememelisiniz; kendinize uygun bir maske seçip haftada birkaç kez, en az 2-3 hafta yapıp sonucu görün, ardından farklı bir tarif deneyebilirsiniz.

Evde kırışıklık önleyici maske. Kullanım Şartları

Herhangi bir kırışıklık karşıtı yüz maskesi farklı bir bileşen bileşimine sahiptir. Yüz maskesini kullanmadan önce maskenin bileşenlerine alerjiniz olup olmadığını kontrol etmeniz çok önemlidir. Maskenin küçük bir kısmını bileğinize sürün, 20 dakika bekleyin, ciltte kızarıklık veya tahriş yoksa bu yüz maskesini kullanabilirsiniz.

Bir kişinin bal, ekşi krema, yumurta ve maskenin diğer bileşenlerine alerjisi varsa, bu bileşenleri içeren maske atılmalıdır.

  • Yüz maskesi bitkisel yağlar içeriyorsa zeytin, badem, avokado yağı almak daha iyidir. . .
  • maske ekşi krema, süt veya yumurta içeriyorsa, ev yapımı ürünleri arkadaşlarınızdan veya ürünlerine güvendiğiniz kişilerden satın almak daha iyidir.
  • Tipik olarak yüzdeki kırışıklık önleyici maske 20 dakikadan fazla tutulmamalıdır.
  • Ayrıca maskeyi uyguladıktan sonra yüzünüzün yandığını fark ederseniz maskenin hemen yıkanması gerekir, bu da size uygun olmadığı anlamına gelir.
  • yüz maskelerini hazırlandıktan sonra kesime uygulayın, saklanmamalıdır
  • maskeyi temizlenmiş bir yüze uygulayın
  • Kırışıklık önleyici maskenin ılık kaynamış veya durgun su ile yıkanması tavsiye edilir.

Yüz kırışıklıkları için ev yapımı maskeler için tarifler

Kırışıklıklar için bu kadar çeşitli yüz maskeleri arasında en uygun ve en etkili olanı nasıl seçilir? Elbette deneme yoluyla, örneğin bir ay boyunca farklı yüz maskeleri yapmayı deneyin. Ve sizin için en iyi etkiyi yaratan maskeyi veya maskeleri seçin.

Kırışıklıklar için aşağıdaki yüz maskeleri kendilerini kanıtlamıştır. Arkadaşımın benimle paylaştığı maske tariflerini sizlerle paylaşıyorum.

Muzlu kırışıklık önleyici maske

Muzlu maskeleri kesinlikle çok seviyorum, periyodik olarak yüzüm için yapıyorum. Ayrıca muzun yüzünüzdeki cildinize ne kadar iyi geldiğini de öğreneceksiniz.

Muz cildi iyi besler ve nemlendirir. Muzda bulunan C ve E vitaminleri, doğal antioksidanlar olduklarından kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur ve ayrıca cilt hücrelerinin yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Muz maskeleri yaşlanan ciltler için faydalıdır, muzda bulunan doğal vitamin ve mikro element kompleksi cilt hücrelerinde meydana gelen süreçler üzerinde olumlu etkiye sahiptir.

Muz maskeleri her cilt tipi için kullanılabilir. Her şey maskenin bileşenlerinin bileşimine bağlıdır.

Yağlı ciltler için muzlu kırışıklık önleyici maske

Maskeyi hazırlamak için bir muzun 1/3'ünü alın, çatalla ezin ve hafifçe çırpılmış bir yumurta akını ekleyin. Biraz limon suyu ekleyebilirsiniz. Maskeyi yirmi dakika yüzünüze uygulayın, suyla durulayın.

Kuru ve karma ciltler için muz yüz maskesi

Kuru ciltler için muzun 1/3'üne bir yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Muzu çatalla ezin, kalan malzemeleri ekleyin ve maskeyi yüzünüze uygulayın, suyla durulayın.

Doğal ekşi krema ve muzdan yapılan maske de cildi çok iyi besler. Bir muzun 1/3'ü bir çorba kaşığı ekşi krema ile karıştırılır. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve suyla durulayın.

Eğer bala alerjiniz yoksa muzun 1/3'ü bir çay kaşığı bal ile karıştırılarak yüze de sürülerek su ile yıkanır.

Kırışıklıklar için yumurta maskesi

Yumurta maskeleri ayrıca kırışıklıklar için de kullanılır. Maske için mağazadan satın alınanlar yerine ev yapımı yumurta almak daha iyidir. Yumurta maskelerinde yumurtanın hem akı hem de sarısı kullanılır ve maskenin çeşitli bileşenleriyle karıştırılır.

Yumurta akı gözenekleri sıkılaştırır, cildi kurutur, hatta biraz sıkılaştırarak daha elastik hale getirdiği söylenebilir. Beyazı yağlı cilt tipleri için, sarısı ise kuru ciltler için daha uygundur.

Yumurta maskelerinden yumurta sarısı, zeytinyağı ve limon suyundan yapılan maskeyi gerçekten çok seviyorum.

Yağlı ciltler için kırışıklık karşıtı yumurta maskesi

Yağlı yüz cildi için sarısını bir çorba kaşığı kefir ile karıştırıp maskeyi yirmi dakika yüzünüze uygulayabilir, suyla durulayabilirsiniz. Sarısını ekşi meyvelerle karıştırabilirsiniz. Bir çay kaşığı ekşi meyvelerle bir yumurta sarısı, meyveler önceden doğranmış. Kızılcık, kivi, kuş üzümü ve diğer meyveler.

Kuru ve karma ciltler için yumurta maskesi

Yumurta sarısı bir çay kaşığı ev yapımı ekşi krema ile karıştırılır. Yirmi dakika yüze uygulayın ve suyla durulayın. Ekşi krema yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Kırışıklık karşıtı protein maskesi

Yumurta akı cildi temizler ve kurutur; çoğu zaman yumurta akı, yüz derisinin kırışıklıklara karşı maskelerinde kullanılır. Maskelerin hazırlanması çok kolaydır.

Proteini bir çay kaşığı balla karıştırın, bir çay kaşığı limon suyu ekleyin ve maskeyi 15 dakika yüzünüze uygulayın. Suyla yıkayın.

Yumurta beyazını ince rendelenmiş bir elma ile karıştırın ve maskeyi 15 dakika yüzünüze uygulayın. Maskeyi yüzünüze krem sürdükten sonra suyla yıkayın.

Ekşi kremadan yapılan kırışıklık önleyici maske

Ekşi krema maskelerini de gerçekten çok seviyorum, yüzün cildini besliyorlar, maskeden sonra cilt parlıyor, çok yumuşak ve nemlendirilmiş.

Ekşi kremalı yüz maskeleri yüzdeki gözle görülür kırışıklıkları azaltmak için kullanılır. Blogumda yüze ne gibi faydalar sağladığını detaylı olarak anlattığım bir makalem var. Ekşi krema içeren herhangi bir maskeyi de seçebilirsiniz.

Maskeler için ev yapımı doğal ekşi krema kullanmanızı öneririm. Ekşi krema maskeleri gençleştirici bir etkiye sahiptir ve yüz derisinin yaşlanma sürecini yavaşlatır.

A, C, E vitaminleri doğal antioksidanlardır ve yaşlanan cilt hücrelerine karşı mücadelede yardımcı olurlar; doğal ekşi krema bu vitaminler açısından zengindir.

Yağlı cilt tipleri için kırışıklık karşıtı maske

Tipik olarak yağlı cilt tipleri için bir protein, bir çorba kaşığı ekşi krema ve bir çay kaşığı limon suyundan oluşan bir maske uygundur, her şeyi karıştırın ve 20 dakika yüze uygulayın, maskeyi suyla durulayın.

Kuru ve karma cilt tipleri için maske

Burada bir kaşık ekşi kremaya bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz; bal alerjiniz varsa bir yumurta sarısı ekleyebilirsiniz. Bir kaşık ekşi kremaya 1/3 muz ekleyebilirsiniz.

Kırışıklıklar için maydanoz maskesi

Maydanoz maskeleri hem yüze hem de göz çevresindeki cilde kırışıklıklara karşı uygundur. Bir çay kaşığı ekşi krema ve bir çay kaşığı ince kıyılmış maydanoz kullanın. Ekşi krema ve maydanoz karıştırılarak göz çevresindeki cilde 20 dakika süreyle uygulanır. Etkisi şaşırtıcı.

Maydanoz yüz maskeleri ince kırışıklıkları gidermeye, yüzdeki iltihapları hafifletmeye ve yüz cildinin daha düzgün, pürüzsüz ve elastik olmasına yardımcı olur.

Maydanozu çok ince doğrayın, eşit oranlarda ekşi krema, kefir veya yoğurtla katkı maddesi olmadan karıştırın ve maskeyi yüzünüze uygulayın.

Kıyılmış maydanozu yumurta sarısı ve zeytinyağıyla karıştırın. Bir çay kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı maydanoz ve bir yumurta sarısı, her şeyi karıştırın. Maske yüze uygulanır.

Aloe kırışıklık önleyici maske

Aloe bitkisinin sahip olduğu faydalı özellikler göz önüne alındığında, aloe maskeleri cildimiz için gerçek bir lütuftur. Blogda zaten aloe'nin faydalı özelliklerini anlatmıştım, aloe'nin yüz cildine ne kadar iyi geldiğini anlattım ve maske tarifleri paylaştım.

Aloe cildi yumuşatır, iyileştirir, rahatlatır, pürüzsüzleştirir. Hassas cilde sahip kişiler için aloe kullanmak çok iyidir; aloe, aloe alerjiniz veya bireysel hoşgörüsüzlüğünüz dışında herkes için uygundur.

Aloe içeren besleyici kırışıklık önleyici maske

Maskeyi hazırlamak için aloe suyu 2: 1 oranında yağla karıştırılır, zeytinyağını veya cilt için kullanmayı tercih ettiğiniz yağı alabilirsiniz. Meyve suyu ve yağı karıştırıp yüzünüze 20 dakika uygulayın, suyla durulayın.

Aloe maskesini kaldırma

Aloe suyu ekşi krema ile 2: 1 oranında karıştırılır, karışım yüze 20 dakika uygulanır ve ılık su ile yıkanır. Ekşi kremayı ağır kremayla değiştirebilirsiniz.

Kırışıklıklar için bal maskesi

Bal maskelerini seviyorum, onlardan sonra yüzüm harika görünüyor. Kendinize güvendiğiniz maske için doğal bal kullanmak daha iyidir. Ve tabii ki bal maskeleri size yakışıyor, eğer bala alerjiniz yoksa, o zaman ne yazık ki ballı maskeleri kullanamazsınız.

Bal, birçok rahatsızlığımıza iyi gelen en faydalı ve doğal doğal ilaçtır. Ancak bal yüze de iyi gelir, cilt hücrelerindeki nemin korunmasına yardımcı olur, yüz cildini sıkılaştırarak daha elastik hale getirir.

Yaşlanan yüz cildi için kırışıklık önleyici bal maskesi

Bal maskesi cildi besler, tonlar ve yüzdeki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Maskenin ilk versiyonu bir yumurta sarısı ve bir kaşık baldır, her şeyi karıştırıp yüzünüze uygulayın. Maskenin ikinci versiyonu ise bir çay kaşığı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı baldır, her şeyi karıştırıp yüzünüze uygulayın.

Limonlu bal ise yağlı ciltler için uygundur, yüzü temizler ve aydınlatır. Bir kaşık bal, bir çay kaşığı limon suyuyla karıştırılarak yüze uygulanır.

Kırışıklıklar için patates maskeleri

Kırışıklıklar için patates maskeleri genel olarak benzersizdir; patatesler sadece yüzdeki kırışıklıklar için değil aynı zamanda göz çevresindeki kırışıklıklar için de kullanılır. Göz altındaki siyah halkalardan ve şişliklerden kurtulmak için patates kullanın.

Patates hem haşlanmış hem de çiğ olarak kullanılır. Çiğ patates halkaları 20 dakika boyunca göz kapaklarına uygulanır, patatesler göz altındaki şişliği ve yorgunluk belirtilerini hafifletir.

Yüzdeki kırışıklıklara karşı haşlanmış patates maskesi

Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Patatesler soğuduğunda ama hala sıcakken zeytinyağı ekleyin ve yüzünüze bir maske uygulayın. 1 yemek kaşığı patates püresi için bir çay kaşığı zeytinyağı. Tereyağı yerine ev yapımı ekşi krema veya süt ekleyebilirsiniz.

Çiğ patates maskesi

Patatesler rendelenir ve 20 dakika yüze uygulanır. Maskeyi suyla yıkayın. Çiğ patatesler rendelenir ve yumurta sarısı ile karıştırılır.

Rendelenmiş patates çorba kaşığı başına bir yumurta sarısı. Rendelenmiş patatesler yumurta akı ile de aynı oranda karıştırılabilir.

Sana söz verdiğim gibi yüz için aerobik video klibi. Bildiğimiz gibi her şeyin bir arada olması çok iyi yardımcı oluyor. O yüzden deneyin, başaracağınızı düşünüyorum.

Pek çok kadın yüzlerinde gerginlik, tahriş ve pullanmanın eşlik ettiği kuru cilt sorunuyla karşı karşıyadır. Cilt elastikiyet kaybına daha duyarlı olduğundan kırışıklıklar böyle bir yüzde daha sık görülür. Cildinize gerekli nemi sağlamak ve istenmeyen kuruluk belirtilerini ortadan kaldırmak için ne yapabilirsiniz?

Bu tip ciltler için pek çok kozmetik ve tedavi vardır, hatta bazıları bunun için hemoroit kremi bile kullanır, ancak kuru cilde sahip yüzler için evde doğal ürünlerden kırışıklık karşıtı maskeler yapmak her zaman mümkündür.

Kuruluk nedenleri

Sıvı kaybına ne sebep olur? Cilt birkaç katmandan oluşur:

  1. deri
  2. epidermis
  3. dış stratum korneum

Epidermis ve stratum korneumun hücreleri dermisi çevresel etkilerden korur. Yani dermiste %80 oranında elastikiyet sağlayan sıvı bulunur. Koruyucu tabaka inceyse dermiste sıvı tutması zorlaşır. Böyle gerekli bir yardım olmadan cilt hızla nemini kaybeder. Ve bu, dış tahriş edici faktörlerin etkisi altında daha da yoğun bir şekilde gerçekleşir: ısı, don, rüzgar.

İki tip kuru cildin olduğunu bilmek önemlidir:

  1. Bu tip insana doğası gereği verilmiştir. Cilt hassastır, genç yaşta sorun yaratmaz, yağlı parlaklık ve sivilce yapmaz, ancak zamanla erken kırışıklık ve soyulma oluşumuna yatkın hale gelir.
  2. Dehidrasyondan dolayı cilt bu hale gelir. Bu, yetersiz nemlendirme veya özel ürünlerle aşırı kuruma sonucu her cilt tipinde meydana gelebilir.

Cilt tipinizi belirleme konusunda şüpheniz varsa basit bir test yapabilirsiniz:

  • İyice yıkayın
  • Yüzünü sil
  • Yüzünüze herhangi bir krem veya kozmetik sürmeyin.
  • Birkaç saat sonra yüzünüze kağıt peçete uygulayın.

Peçetede ıslaklık izi görünmüyorsa cilt kuru demektir. Burun, alın ve çene bölgesinde lekeler oluştuğunda cildin yağlı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Cildin kurumasının ana nedenleri:

  1. Yağ bezlerinin işleyişinde bozulma
  2. Kuru hava
  3. Güneşe ve dona sık maruz kalma
  4. Suda uzun süre kalmak
  5. Sıcak su ile yıkama
  6. Kalitesiz kozmetikler, aşırı kozmetik kullanımı
  7. Sabun Kullanımı
  8. Sık peeling
  9. Yeterli vitamin yok
  10. Çeşitli cilt hastalıkları
  11. Mide ve bağırsak hastalıkları, tiroid bezi, sinir sistemi
  12. Bazı ilaçların yan etkileri
  13. Kötü beslenme, diyetler
  14. Sigara içmek
  15. Uygun yüz bakımı eksikliği
  16. Hormonal değişiklikler/hamilelik, menopoz, hormon tedavisi
  17. Yaşa bağlı değişiklikler

Özellikle soğuk mevsimlerde kuru hava, cildin nem kaybının en yaygın nedenlerinden biridir; cildi donuk ve cansız hale getirir. Don, kuvvetli rüzgar, yüksek sıcaklık, düşük nem, özellikle doğal olarak kuru ve ince ise tüm cilt tipleri için tehlikelidir. Solaryuma sık ziyaretlerde de benzer bir etki ortaya çıkar.

Aynı olumsuz etki sıcak su ve hatta sabun kullanıldığında da ortaya çıkar. Bu durumda doğal yağ tabakası yıkanırken cilt kuruyup sıkılaşır.

Ancak vücudun yeterli miktarda sıvı alması gerekir. Diyetin yanlış düzenlenmesinden veya bazı diyetlerden kaynaklanan su dengesinin ihlali ilk önce yüze yansıyacaktır.

Diyabet, disbiyoz, egzama gibi hastalıklar da kuru cildi etkiler. Tiroid bezindeki bir arıza yağ üretimini azaltır, bunun sonucunda cilt elastikiyetini kaybeder ve kurur. Bir dizi ilacın (antibiyotikler, diüretikler) cildi yeterli nemden mahrum bırakan bir yan etkisi olabilir.

Kuru cilt tipi hormonal değişikliklere en duyarlı olanıdır. Kuru dermis oluşumunu etkileyen ana faktör, yağ bezlerinin arızasıdır. Ancak bu, hava koşullarından ve yanlış seçilmiş kozmetiklerden, ayrıca kötü ekolojiden, kötü alışkanlıklardan ve hatta aktif yüz ifadelerinden ve bilgisayar monitörü önünde geçirilen sürenin uzunluğundan etkilenebilir.

Kuru ciltte kırışıklık karşıtı maskeler nasıl kullanılır?

Sağlık prosedürlerine başlamadan önce kuru cilde neyin sebep olduğunu bulmanız ve temel nedenleri ortadan kaldırmanız gerekir. Aksi takdirde yüzeye uygulanan hiçbir ürün bu problemin üstesinden gelmeyecektir.

Bu cilt tipine uygun bakım konusunda efsaneler vardır:

  1. Bazen kuru cilt bakımının neredeyse gereksiz olduğu yanılgısını duyabilirsiniz. Bu karar fuar yarısının genç temsilcileri arasında oluşuyor. Ancak otuz yaş eşiğini geçtikten sonra vücutta doğal yaşlanma süreci başlar. Ve zorunlu bakım eksikliğinden en çok zarar gören kuru cilttir. Bu nedenle yüz kırışıklıklarının erkenden ortaya çıktığı fark edilir.
  2. Birisi 30 yaşına girdikten sonra ne yaparsanız yapın kuru ciltte kırışıklıkların hala görüneceğini iddia ediyor. Vücut gerçekten yaşlanır ve bu önlenemez ancak bu süreci yavaşlatma fırsatı her zaman vardır. Bakımlı cilt daha yavaş yaşlanır ve kesinlikle daha iyi görünür. Doğru eylemler cildinizi genç tutmanıza olanak tanır ve daha olgun yaşlarda bile kırışıklıklar neredeyse görünmez olacaktır.

Kuru ciltli yüzdeki kırışıklıkların önlenmesi ve giderilmesinde en olumlu sonuçları ev yapımı kozmetik maskeleri kullanarak elde edebilirsiniz. Sonuçta, doğal faydalı maddelerle doludurlar. Kendiniz hazırlarken, bileşime kimyasal bileşenlerin eklenip eklenmediğinden şüphe etmenize gerek yoktur.

Maske tariflerini seçerken besleyici ve nemlendirici etki yaratan seçeneklere odaklanmak daha iyidir.

Bu maskeler aşağıdaki etkileri elde etmeyi amaçlamaktadır:

  1. Su dengesinin yeniden sağlanması
  2. Gençleştirme
  3. Kırışıklıkları yumuşatma
  4. Maksimum nem tutma

Birçok kişi, ev yapımı maskelerin düzenli kullanımından sonra cildin pürüzsüz, sağlıklı ve mat göründüğünü belirtiyor.

Ev yapımı bakım ürünlerini haftada 2-3 kez yatmadan önce 15-20 dakika kullanmanız gerekir. Duruladıktan sonra, kanıtlanmış nemlendirici bir gece kremi uygulayın. Maskeleri değiştirmek daha iyidir.

Ev yapımı maske tarifleri

Cildi etkili bir şekilde nemlendirmek için birçok halk tarifi vardır. Hazırlamak için daha ekonomik veya en basit olanları seçebilirsiniz.

Bal - lor

  • Yağlı süzme peynir – 1 kaşık
  • Hafifçe ısıtılmış sıvı bal – 1 kaşık

Bileşim kalınsa malzemeleri karıştırın, az miktarda ısıtılmış sütle seyreltin.

Hardal

  • Kuru hardal – çay kaşığı
  • Bitkisel yağ, tercihen zeytinyağı – bir yemek kaşığı

Hardalı yağla birleştirin, ılık su ekleyin ve yoğun ekşi kremaya benzer kıvamda bir macun oluşturmak için karıştırın. Tahrişi önlemek için bu maskeyi 20 dakika bekletmeyin, 5 dakika yeterli olacaktır.

Maske "Tıbbi koleksiyon"

Eşit miktarda taze veya kurutulmuş otlar alın:

  • papatyalar
  • şerbetçiotu konileri
  • çilek yaprakları
  • civanperçemi

Koleksiyonu sıcak suyla dökün, 30 dakika bekletin, süzün, bir kaşık elma suyu, bir kaşık bal ve bir yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın.

Marul Yaprağı Maskesi

  • 2 adet taze büyük yeşil marul yaprağı
  • Yüksek yağ içerikli ekşi krema - 1 kaşık
  • Zeytinyağı – 1 kaşık

Yaprakları doğrayın, tereyağı ve ekşi krema ekleyin, karıştırın

Yulaf ezmesi

  • Yulaf ezmesi – 1 kaşık
  • Süt – 4 kaşık

Pulları küçük boyutlarda almak veya önceden doğramak, sıcak (! ) süt dökmek, kaseyi bir kapakla kapatmak ve 10 dakika demlenmesine izin vermek daha iyidir. İyice karıştırın, soğutun ve uygulayın.

Elma

  • 1 elma (orta boy, tercihen yeşil)
  • Zeytinyağı – 1 kaşık

Elmayı soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ince bir rende ile doğrayın, yağ ekleyin. Bu maske elma ve salatalık karıştırılarak yapılabilir.

Aloe ile

  • Aloe yaprağı posası – 1 kaşık
  • Bal – 1 kaşık
  • Yumurta sarısı – 1

İyice karıştırıp çırpın.

Badem

  • Badem – birkaç fındık
  • Süt – 2 çay kaşığı
  • Yulaf ezmesi – 1 çay kaşığı

Fındıkların üzerine su döküp 6-8 saat bekletin, ardından kabuklarını çıkarıp ezin, unu ve ısıtılmış sütü ekleyip iyice karıştırın.

Salatalık

  • 1 adet taze orta boy salatalık
  • Ağır krema – 1 kaşık

Salatalığı soymadan ince bir rende üzerine doğrayın, krema ekleyin.

Avokado ve Muz Maskesi

Bir avokado ve bir muz alın, soyun ve bir karıştırıcıda öğütün.

Papatya

  • Kıyılmış papatya otu – 2 yemek kaşığı
  • Yarım bardak sıcak su
  • Zeytinyağı – 1 kaşık

Papatya kaynatma hazırlayın, soğutun, süzün, yağla karıştırın.

Yıkama için kaynatma

Sabah yıkamak için herhangi bir şifalı bitkiden hazırlanabilen bitkisel bir kaynatma kullanmak daha iyidir: nane, melisa, papatya, nergis.

Bunu yapmak için bir bardak sıcak suya 2 yemek kaşığı taze veya kuru ot dökün ve demlenmesini sağlayın, süzün ve yıkayın.

Uygulama şeklinde yüze uygulanan kalan sıkılmış otun da faydalı olduğuna dair olumlu yorumlar bulunmaktadır.

Yağ terapisi

Yarım bardak zeytinyağı alın, üzerine birkaç damla hindistan cevizi ve badem yağı ekleyin. Bu ürünü günlük masaj için kullanın. Yağ bir kavanozda saklanabilir, buzdolabında saklanabilir, ancak kullanmadan önce biraz ısıtılabilir.

Kefiroterapi

Kefirin cilde oldukça faydası vardır. Bağırsak mikroflorası bozulursa, dedikleri gibi sonuç yüzdedir. Bu nedenle kefiri hem diyetinizde hem de maske olarak günlük olarak tüketmeniz gerekiyor. Üstelik herhangi bir bileşen eklemenize bile gerek yok, fermente süt ürününü yüzünüze uygulamanız yeterli. İlk katın kurumasını bekledikten sonra ikinci katı uygulayın ve bunu birkaç kez yapın.

"İşe atık giriyor"

Kulağa ne kadar paradoksal gelse de, genel olarak buna uygun olmayan insanlar, kırışıklıklara ve kuru cilde karşı mücadelede yardıma geleceklerdir.

Salatanın hazırlanmasından arta kalan salatalık kabukları şeritleri sorunlu cilde güvenle uygulanabilir veya sadece yüzünüze sürebilirsiniz. Salatalık kuru cilt tipleri için oldukça faydalıdır, cildi nemlendirip hafifçe aydınlatır. Bu basit prosedürü bir hafta boyunca uyguladığınızda, gelişmeleri zaten fark edeceksiniz.

Muzların cilt üzerinde de şaşırtıcı derecede faydalı bir etkisi vardır. Muzun sadece posası değil, kabuğu da sağlıklı cildi korumak için gerekli olan çok miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Muz kabuğunun iç kısmını yüzünüze sürmek, beslenme ve nemlendirme sağlayacaktır.

Kontrendikasyonlar, yan etkiler

Evde doğal malzemelerden hazırlanan maskelerin neredeyse hiçbir kontrendikasyonu yoktur. Bazı ürünlere karşı bireysel hoşgörüsüzlük veya maskenin bir bileşenine karşı alerji dışında herhangi bir zarara neden olamazlar. Ancak maskeler için pek çok seçenek var, böylece tüm malzemelerin belirli bir kişiye uygun olduğu bir tarifi diğeriyle kolayca değiştirebilirsiniz.

Bazen maskeye limon suyunun da dahil edildiği tariflere rastlayabilirsiniz. İnce epidermis tahrişe karşı özellikle hassas olduğundan, kuru cildiniz varsa bu ürün dikkatli kullanılmalıdır. Asit ciddi yanma ve kızarıklığa neden olma tehdidinde bulunur.

Yüzün derisinde kılcal bir ağ belirirse, damar genişletici bir etkiye sahip olduğundan maskelere bal eklemekten kaçınmak gerekir.

Erken kırışıklıkları olan kuru cilde sahip olanlar umutsuzluğa kapılmamalıdır.

Evde hazırlanan maskeler için basit tarifler kullanarak yakın gelecekte aynaya bakmaktan mutluluk duyacaksınız. Sağlıklı ve güzel hissetmek harika.