Enjeksiyon ve hatta neşter gibi radikal müdahaleler olmadan yüz gençleştirme yöntemleri var mı?
Tabii ki, bu tür yöntemler mevcuttur ve pratikte başarılı bir şekilde uygulanarak invaziv teknikleri geri püskürtmektedir.
Modern kozmetoloji, cilde en az düzeyde zarar vermeye ve işlem sırasında ağrıyı azaltmaya dayalı yeni ve etkili teknolojiler geliştirmektedir.
Bugün size diyot lazer kullanarak lazerle yüz gençleştirmenin nasıl gerçekleştiğini, diğer kaldırma türlerinden temel farkın ne olduğunu anlatacak ve yöntemin avantaj ve dezavantajlarını da değerlendireceğiz.
Diyot lazer gençleştirme
Kozmetologlar lazer tekniklerini çeşitli amaçlar için yaygın olarak kullanır: soyma, epilasyon, biyorevitalizasyon, dövme aydınlatma ve çok daha fazlası.
Genel olarak, lazer prosedürleri iki türe ayrılır. Yani, cilt yapılarına zarar vererek veya daha yumuşak bir modda. Lazerle yüz gençleştirme yöntemi aynı zamanda koruyucu modern tekniklere de atıfta bulunur.
Diyot lazer nasıl çalışır
Deri üzerindeki minimum termal etki nedeniyle, diyot lazer özellikleri itibariyle soğuk bir lazer olarak kabul edilir. Deri ısınması mevcuttur, ancak yöntemin özü, lazerle yeniden yüzeylemede olduğu gibi yüzeyde cehennem gibi aşırı ısınma hissi vermemesidir.
Bir diyot lazerin avantajı, cilde yeterince derinlemesine nüfuz ederek, artık ısı oluşturmadan özelliklerini koruyabilmesidir.
Tek başına, bir diyot cihazının lazer ışını, 810-940 nm aralığında bir dalga boyuna sahiptir ve algılanamaz bir şekilde içeri sızarak cildinizden şu yanıtı verir:
- , üzerlerinde parlayan bir ışın görerek daha iyi çalışmaya başlayan hücreleri uyandırır.
- , kolajen ve elastin üretimini uyarır - bunlar olmadan cildin sert ve ışıltılı olamayacağı maddeler.
- rejenerasyon sürecini uyarır: aktive olan hücreler zayıflıkları kendileri fark etmeye başlar ve kendi yenileme modlarını açar.
Bu, biyorevitalizasyon da dahil olmak üzere, bu teknik ile mezoterapi arasındaki temel farktır: prosedürün etkisi, cildin orta katmanlarının ilaçlarla doygunluğundan değil, lazer tarafından uyarılan genç hücrelerin hedeflenen üretimi nedeniyle oluşur. Sonuç olarak, cilt gözle görülür şekilde daha taze ve daha gençtir.
Lazerle yüz gençleştirme için endikasyonlar ve kontrendikasyonlar
Artık bir diyot lazerin nasıl çalıştığına dair bir fikrimiz olduğuna göre, bir güzellik tarifi için güzellik uzmanına kararlı bir şekilde koşmadan önce dikkate alınması gereken özelliklere bakalım.
Dolayısıyla, prosedür için mutlak göstergeler şunlar olabilir:
- turgorda
- azalma;
- buruşuk ağ;
- kırışıklıkları taklit eder;
- hiperpigmentasyon;
- izleri;
- sivilce.
Kontrendikasyonlar, estetik tıp ofisini ziyaret etmek için tüm olağan istisnalardır:
- kan hastalıkları: trombositopati, tromboz, hemofili, von Willebrand hastalığı ve diğerleri.
- kardiyovasküler patoloji;
- sistemik organ hastalıkları;
- her türden diyabet;
- kalıtsal otoimmün: lupus, romatoid inflamasyon, vaskülit;
- hem anne hem de bebek hamilelik ve emzirme döneminde risk altındadır;
- ışığa veya taze bronzluğa duyarlılık
Lazer prosedürü gerçekleştirmeden önce dikkate alınması gereken çok önemli bir nokta vardır.
Diyot cihazı tarafından yayılan lazer ışını, normal şartlar altında ve meydana gelen işlemlerin yeterliliği altında öncelikle cilt pigmenti - melanin ile temas eder ve ona bağlanır, bu herhangi bir zarar vermez. Ancak vücudunuzdaki şüpheli neoplazmalar, şüpheli benler ve şişliklerden endişeleniyorsanız, doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.
Melanin metabolizmasına müdahale, onkolojiye belirli yatkınlık riskleriyle birlikte, sürecin kötü huylu seyrine yol açabilir.
Ve yine de çok az insan, birçok ilaç grubunun yan etkilerde ışığa duyarlılık etkisi yarattığını biliyor ve genellikle nadiren uyarılıyor - yani cildin ultraviyole radyasyona duyarlılığını artırıyorlar.
Bunlar geniş ilaç kategorileridir: kontraseptifler, antibiyotikler (özellikle florokinolonlar ve tetrasiklinler), antipsikotik, kardiyolojik, antifungal, diüretikler ve diğerleri, belirli koşullar altında B vitaminleri bile istenmeyen bir reaksiyona neden olabilir.
Bu nedenle, kozmetikçiye herhangi bir ilaç alma konusunda bilgi vermeli, dozajı ve kullanım süresini belirtmelisiniz. Bu, cilt kızarıklığı ve güneş yanığı gibi olumsuz sonuçlardan kaçınmanız için birçok şekilde size yardımcı olabilir.
Lazer gençleştirmenin avantajları ve dezavantajları
Herhangi bir tıbbi manipülasyonun kesinlikle artıları ve eksileri vardır. Lazer gençleştirme bir istisna değildir. Ve sorumlu bir karar vermeden önce, tüm artıları ve eksileri dikkatlice değerlendirmek gerekir.
Çarpıcı avantajlar:
- bu süreçte rahatsızlığa neden olmaz.
- kontrendikasyon yokluğunda göreceli güvenliğe sahiptir.
- Kendi hücreleriniz uyuşturucu kullanmadan daha iyi çalışmaya başlar.
- yüzün en hassas bölgelerinde - göz çevresindeki ciltte kullanılabilir.
- kursun sonunda, cilt sadece daha genç görünmekle kalmaz, aynı zamanda zevkten başka bir şey olmayan özel bir hassasiyet ve ışıltı kazanır.
- özel bir hazırlık ve rehabilitasyon gerektirmez, asıl mesele maruz kalan ciltte bir süre ultraviyole maruziyetten kaçınmaktır.
Dezavantajlar da yer alır:
- İşlemin etkisi hemen görünmez, ancak cildin başlangıç durumuna bağlı olarak yaklaşık 3-4 seans sonra ortaya çıkar.
- periyodik olarak yeni kurslarla elde edilen sonucu korumak gerekir.
- Tekniğin uygulandığı ekipmanın maliyeti yüksektir ve prosedürü uygulayan doktor mükemmel niteliklere sahip olmalıdır, bu nedenle bu hizmet için düşük fiyatlar beklememelisiniz.
- olası kontrendikasyonlara çok dikkat edin.
İlginç gerçek.Diod lazer, kozmetolojide sadece gençleştirme amacıyla değil, vücuttaki istenmeyen tüy oluşumunu gidermenin bir yolu olarak daha yaygın bir kullanım alanı bulmuştur.
Lazer epilasyon, istenmeyen tüyleri vücudun hemen hemen her yerinden almanın etkili ve hızlı bir yoludur. Birkaç kozmetik prosedür için yumuşak ve pürüzsüz bir cilt elde edebilirsiniz. Prosedür güvenli ve zararsızdır.
Ancak epilasyon için, ışının tamamen farklı bir uzunluğu ve yoğunluğu kullanılır, bu nedenle gençlik için geldiğinizde, kafa derisinin sınırında kirpiksiz, kaşsız ve şımarık silahsız bir yüz alma riskiyle karşı karşıya kalacağınızdan endişelenmeyin.
Cihaz özelleştirilebilir ve ayarlanabilir, bu da temelde farklı iki kozmetik prosedür için mükemmeldir.
Lazer gençleştirme hangi yaşta yapılabilir
Hayat bizi kaşlarını çattırır, gülümsetir, sinsice şaşkına çevirir ve zamanla cilt orijinal pürüzsüz biçimine dönmekten yorulur.
Lazer gençleştirme, doğal elastik fonksiyonları geri yükler, bağ dokusu hücrelerinin daha iyi çalışmasına yardımcı olur, dış uyaranlardan korumayı uyarır.
Genel olarak manipülasyon, size güzelliğinizin ve gençliğinizin acı çekmeden tadını çıkarma fırsatı verdiği için ilgiyi hak eder.
Prosedür, 18 yaşından itibaren sivilcelerin tedavisi için ve 25-40 yaşın ilerleyen dönemlerinde hücrelerin ve genç cildin işleyişini sürdürmesi için önerilir. Deneyimli bir güzellik uzmanı, hedefinize ulaşmak ve tüm nüansları anlamak için doğru seçimi yapmanıza her zaman yardımcı olacaktır.